Logo Safety Triggers
Blogs

Blogs

Blog Safety Triggers Blog dromen

De meeste dromen zijn bedrog, maar...


Ik droomde dat mijn vader eindelijk een hondje had. Lichtbruin, kortharig en heel schattig. Dremmel heet het.

Maar ik droomde ook dat een kennis een bloedtransfusie kreeg om van zijn fobie voor koraal af te komen.

En dat ik met een groep vrienden in een bus ergens naartoe ging, maar niemand wist waarheen. Toen we uitstapten waren we de helft van de groep kwijt en viel de koffer van mijn man uit elkaar.

Dit soort dromen heb ik als ik onrustig slaap en tussendoor wakker wordt. Soms herinner ik ze in detail, soms kan ik ze niet omschrijven omdat ze te vreemd zijn. Mijn hoofd is dan vol van de beelden en gevoelens en mijn dag begint onrustig.

Weet je wat geen droom is en waardoor je dag zonder zorgen kan beginnen? Safety Triggers.
Hiermee wordt je met een glimlach en gerust gevoel wakker omdat je zeker weet dat je het op gebied van veiligheid in ieder geval wel helder hebt.

Ervaar het zelf en ga naar de website om je gratis en vrijblijvend te registreren. Fijne dag!

Blog Safety Triggers appje

Waar is dat appje nou gebleven?


Praktijkscholen hebben nogal eens een groepsapp. Wie niet, trouwens?

Maar dan herkent iedereen dus ook de irritatie. Van alwéér die melding op een onmogelijk tijdstip.

En vervolgens al die onnodige opmerkingen van groepsleden daarover… en terugkomend op oudere topics… waardoor dat ene belangrijke bericht ook binnen no time weer uit jouw beeld is verdwenen?
En uit die van de groep.

Pssst… onze app Safety Triggers is eigenlijk bedoeld voor de veiligheid op de werkvloer… maar ook voor de communicatie daaromheen. En dat kan dus ook met je klas!

Gewoon een bericht sturen aan jouw groep waar niet op gereageerd kan worden.
Uiteraard alleen tijdens school-, werk- of kantoortijden.

Lekker toch?

Blog Safety Triggers busted

Busted!


Op vrijdagavond hebben we altijd hapjes-avond.
Dan maken we allerlei (gezonde) hapjes die we voor de tv opeten, als een soort picknick.

Laatst zou ik de hapjes voorbereiden en man en dochter gingen nog wat boodschappen doen en ik zou nog éven in mijn kantoor wat werk doen.

Ik heb wel 5 keer op de klok gekeken met de gedachte ‘ze zijn vast nog niet onderweg naar huis, het kan nog wel even’. Toen hoorde ik een auto…maar het drong nog niet helemaal tot me door dat het op onze oprit was.
Ineens zag ik beweging en ik rende vanuit mijn kantoor naar de keuken waar ik nonchalant bezig was toen ze binnenliepen.

Nou is het zo dat mijn kantoor grenst aan de voordeur en ze hadden me weg zien spurten. Ik was volgens mijn dochter ‘zo ontzettend busted!’. Hilariteit alom en ik weet zeker dat deze actie mij altijd zal blijven achtervolgen.

Dit verhaal is in bepaalde vorm vast herkenbaar in veel bedrijven. Allerlei acties die nog een keer gedaan moeten worden. Steeds is er de gedachte ‘dat doe ik wel als het rustiger is’ of ‘het kan nog prima zo’ of, de meest gehoorde ‘het gaat al jaren goed’.

Bij een bedrijf kan dit echter resulteren in een arbeidsongeval. Ook dan zal het alle betrokken altijd blijven achtervolgen, maar dan zonder die hilariteit.

Gelukkig kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken met Safety Triggers.

Weet je nog? De app voor het MKB waarin je - zónder irritante groepsapps – makkelijk acties kunt plannen, melden en uitvoeren.

De voordelen
• Je medewerkers zien wat er met hun meldingen wordt gedaan
• Bespreekpunten schuif je makkelijk het eerstvolgende werkoverleg in
• Inspecteurs zien direct waar je mee bezig bent en wat de status is
• Je kunt triggers instellen om te voorkomen dat je ‘betrapt‘ wordt

Best handig.

Blog Safety Triggers mini rietje

Mini rietje


Laatst was ik bij een maatschappelijke netwerkbijeenkomst uitgenodigd. Eigenlijk was de uitnodiging zó dat ik geen “Nee” kon zeggen en dat was maar goed ook. Het was erg leerzaam en gezellig.

Ik had in eerste instantie geen idee wat ik kon bieden, maar uiteindelijk heb ik tijdens een pitch een Quick Scan aangeboden in ruil voor reclame voor, uiteraard, Safety Triggers en een review.
Een Quick Scan is niets anders dan een mini- rie’tje. Ik kijk naar risico’s, benoem belangrijke Arbo-eisen en doe aanbevelingen.

In scholen en praktijklokalen staan vaak 2e hands machines die niet worden onderhouden of gekeurd zijn. Ook missen regelmatig veiligheidssymbolen en informatie over veilig werken. Iets anders dat vaak ontbreekt is een BHV plan. Dit kan trouwens overal voorkomen.

De maatschappelijke ondernemers kregen een foto-rapportage met veel tips en weinig tekst. Hier konden ze meteen mee aan de slag. Bij een ‘standaard’ RI&E is dat, bij mij, een bijlage en iedereen is er altijd blij mee. Lekker herkenbaar en overzichtelijk.

Anyway, waarom gratis?
Omdat iedereen het overal en altijd verdient om veilig te werken! En een maatschappelijke onderneming wil ook veiligheid garanderen voor bezoekers en collega-vrijwilligers.

Het haakje naar Safety Triggers?
Die is voor iedere onderneming (ook de maatschappelijke en subsidie afhankelijke) goed betaalbaar.

Kijk maar eens op de website en maak dan meteen gebruik van de gratis en vrijblijvende proefperiode.

Blog Safety Triggers wat staat hier

Wat staat hier nou eigenlijk?


Mijn man heeft rechten gestudeerd en zodra ik een stuk tekst met wollige taal voor me heb, roep ik hem. Niet dat ik het niet kán lezen, ik heb er gewoon geen zin in. Ik ben een luie lezer.

Dat is niet alleen zo met wollige tekst, dat heb ik ook met veel tekst. Ik laat dan geen samenvatting door mijn man maken, maar ik lees het of niet of diagonaal. Soms sla ik dan belangrijke informatie over.
Ik hou dus van korte teksten en simpele taal.

Voor mij is lezen ontspanning en dat doe ik tot ik er letterlijk bij in slaap val. Dat is waarschijnlijk een Pavlov reactie omdat ik alleen op bed lees tot ik ga slapen. Maar ik kwijl dan niet zoals de honden van Pavlov.

Als ik een interessant boek zie, dan zoek ik het audioboek op. Of ik zoek filmpjes waarin iemand iets verteld over de inhoud van het boek. Nog beter als er plaatjes bij zitten.

Nederlanders houden van veel en wollige taal. Zelfs luie lezers schrijven (te)veel. Deze tekst is toch ook weer vrij lang.

Op de werkvloer verwachten we dat mensen alles lezen. En dat gebeurt gewoon niet. Niet alleen omdat we wel wat beters te doen hebben of in slaap vallen. Sommige mensen kunnen niet lezen door een taalachterstand of dyslexie. En als iemand iets wel leest, begríjpt ie het dan echt?

Dus deel geen procedures met de verwachting dat de ontvanger het wel ‘even‘ leest.
Zorg dat een procedure superkort en simpel is.
Neem het dan persoonlijk door tijdens een toolbox en check in de praktijk of het goed is overgekomen.

Dat klinkt als werk, maar het werkt wel en dan heb je er uiteindelijk minder werk van.
En wil je écht minder werk en meer zekerheid? Dan zet je de procedure, de toolbox en de check natuurlijk ook in de Safety Triggers-app.

Met een paar extra knopjes activeer je dat de betreffende mensen nog een melding krijgen op het moment dat het voor hen relevant is.

Je zorgt dat je voor jezelf een alert instelt zodat je checkt of het is uitgevoerd.
Je vraagt anderen om soortgelijke situaties te melden.
En je zorgt dat je nog veel meer potentieel gevaarlijke situaties oplost voordat er iets mis gaat.
Hoe fijn is dat?

Blog Safety Triggers achterste van haar tong

Ik zag het achterste van haar tong


Lang geleden kreeg ik een dame op bezoek die mij zou screenen als pleegmoeder.
Heel eerlijk, ik vond haar best wel een steriotiep. Bonte jurk, verantwoordelijke schoenen en, in mijn fantasie, ook geitenwollen sokken. Ik heb mijn jeugd doorgebracht op de Vrije School (tegenwoordig Parcival College) dus ik mag dat zeggen.

Wat me verraste was dat ze warm water wilde. Normaal kijk ik niet naar drinkende mensen, maar ze had een glazen kopje en ik heb vol verwondering gezien hoe ver haar mond openging en ik het achterste van haar tong zag. Nu ik weet hoe dat er uitziet, drink ik nooit meer gulzig een glas leeg waar iemand bij is.

Gelukkig mocht ik destijds wel een tijdje voor een gezellig meisje zorgen.
Maar in het bedrijfsleven… da’s andere koek.

Daar willen we graag dat vooral de mensen op de werkvloer direct het achterste van hun tong laten zien. Maar tegelijkertijd is er juist daar niet echt die cultuur waarin dat logisch voelt…
Daarin kan onze app dus enorm helpen, hebben we gemerkt.

In Safety Triggers kun je instellen dat mensen anoniem klachten of onveilige situaties kunnen melden. Er kan direct een foto bij. En de melding komt binnen bij de goede persoon… die ervoor kan zorgen dat er actie wordt ondernomen… waarvan de melder dan ook weer een voortgang ziet.

Zo beloon je iedereen voor het pakken van eigen verantwoordelijkheid. En weet je wat het leuke is? Dat zijn dus ook de belangrijkste mensen die eraan wennen dat ze zich wel uitspreken, dat ze wel meedenken, dat ze bijdragen én het achterste van hun tong laten zien.

Uittesten? Neem de proef op de som met Safety Triggers!

Blog Safety Triggers alles voor niets

Alles voor niets gedaan


Er moest nogal wat gebeuren toen we 7 jaar geleden ons huis kochten.
Behalve een flinke verbouwing moest binnen ook alles opnieuw geverfd worden. Door een offerte van 10.000 euro voor het houtwerk binnen, bedacht ik dat ik dat zelf wel kon doen. Sure…

Na 5 jaar kreeg ik het op de heupen (plannen werkt bij mij thuis niet zo goed als voor een ander) en pakte krabber, kwast en verf. Het hout moest eerst nog bewerkt worden met een krabber en hete lucht en daarna flink geschuurd worden. Dan begon het fijne werk, het schilderen van deuren, kozijnen, spijlen en traptreden. Het was prachtig, maar wel gek dat het prachtige wit zo snel beschadigd.

Wist je dat verf over datum kan zijn?

Alles moet opnieuw, maar mijn motivatie is weg. Het houtwerk is na 7 jaar dus nog steeds niet af.

Ken je dat? Dat je éindelijk zover bent om die aap van je schouder te jagen, fanatiek in actie komt en dat dan blijkt dat je iets over het hoofd hebt gezien waardoor je nog verder van huis bent?

Niets demotiveert meer dan dat.

Je kunt dan ook beter goed voorbereid starten. Of nee, eigenlijk kun je beter eerst uitzoeken of je überhaupt iets moet doen. Soms voegen bepaalde acties niets toe.

Natuurlijk verwijs ik dan even naar Safety Triggers. Het is het Veiligheids Management Systeem waarmee je meer krijgt dan een app.

Ik gooi mezelf er graag bij in de aanbieding. Altijd hoor, bij alle nieuwe deelnemers.
Maar bij sommigen help ik ook nog met voorbereidend werk, extra acties of procesoptimalisatie. Omdat ik het kan en erg leuk vind.
En omdat het klein MKB er niet altijd de tijd, de kennis of de mensen voor beschikbaar kan maken.

Zo voorkomen we dat je iets over het hoofd ziet wat beter éérst had gekund, of dat een ingezette actie te lang in de wachtstand blijft staan.

Meer weten? Op de sitewww.nrdoet.nlzie je wat ik aanvullend kan doen als je meer wilt dan Safety Triggers alleen.